Maart evenementen!

Home / Agenda / Maart evenementen!
Maart evenementen!

Zie hier een selectie evenementen die in de maand maart 2019 worden georganiseerd. Neem even de moeite deze te lezen.

Fototentoonstelling Geuzenmaand

Het thema van de Geuzenmaand gaf veel mensen inspiratie tot het maken van een foto. Uit de inzendingen maakte curator Beaty Czetö een passende selectie, die de gehele maand maart te zien is in De Windwijzer.

De expositie start op 1 maart. De officiële opening valt samen met de opening van de Geuzenmaand op woensdag 6 maart.

Locatie De Windwijzer
Organisatie De Windwijzer
Website www.dewindwijzer.nl en www.geuzenmaand.nl

Tentoonstelling Geuzenpenning

De Geuzenpenning is een Nederlandse onderscheiding die sinds 1987 elk jaar in Vlaardingen wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die zich op bijzondere wijze hebben ingezet in hun strijd voor democratie en tegen dictatuur, racisme en discriminatie. De tentoonstelling over de Geuzenpenning, ingericht door de Vlaardingse geschiedkundige Klaas Kornaat, biedt een historisch overzicht en achtergrondinformatie van alle uitreikingen tot nu toe. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 8 maart tot en met Bevrijdingsdag 5 mei.

Locatie Museum Vlaardingen
Organisatie Museum Vlaardingen
Website www.museumvlaardingen.nl
Website

Tentoonstelling Anne Frank

Laat me mezelf zijn

Van 4 maart t/m 28 maart is in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, de expositie te zien getiteld: ‘Laat me mezelf zijn’.

De tentoonstelling verbindt het verhaal van Anne Frank met het heden en maakt het lot van de miljoenen slachtoffers van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog persoonlijk en invoelbaar.

Over de tentoonstelling
Wat gebeurt er als vooroordelen en beeldvorming de overhand krijgen?
Wat gebeurt er als discriminatie en uitsluiting ‘gewoon’ zijn en mensenrechten niet meer bestaan?
Wat kan je zelf tegen discriminatie doen?
De tentoonstelling daagt uit om na te denken over begrippen als tolerantie, wederzijds respect, mensenrechten en burgerschap.

Gratis toegang
De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor iedereen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.
Geïnteresseerd? Zaterdag 23 maart is er om 13.30 uur een speciale rondleiding, waarvoor aanmelden eveneens niet nodig is.

Locatie Bibliotheek Vlaardingen
Organisatie Bibliotheek Vlaardingen
Website www.bibliotheek.vlaardingen.nl

Luikse Markt

In 2019 kun je twee keer per maand naar de Luikse markt op het Veerplein:- Zondag 3 en 17 maart


Open schip Zeillogger de Balder VL92

VL 92 Balder varend erfgoed uit Vlaardingen

De visserij is, zoals voor velen wel bekend, voor Vlaardingen heel belangrijk geweest. Vanaf de middeleeuwen tot de 19e eeuw leefden de Vlaardingers voornamelijk van de visvangst. Van de honderden zeilloggers die er in die periode in Nederland gebouwd zijn is er slechts nog één over gebleven. Namelijk de in 1912 in Vlaardingen op de scheepswerf  van A. de Jong aan de Havenstraat gebouwde haring zeillogger De Balder. Na vele omzwervingen is hij ca. 30 jaar geleden door het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam gekocht voor 1 € en deels gerestaureerd. Sinds 2006 beschikt Vlaardingen over dit uniek stuk maritiem erfgoed. Het beheer is ondergebracht bij Stichting Zeillogger Balder VL92. Recentelijk is de Balder ingrijpend gerestaureerd en grotendeels in zijn oorspronkelijke staat terug gebracht. De Stichting houdt zich naast het onderhoud van het schip bezig met kennisoverdracht over deze schitterende schepen en het werken en leven ten tijde van de haringvisserij. Dit doet zij met behulp van vele vrijwilligers met kennis en ervaring op diverse vakgebieden. Naast haar fysieke presentatie op haar vaste ligplaats aan de Westhavenkade tegenover het Visserijmuseum Vlaardingen organiseert de Stichting van april tot en met september o.a. Open Dagen (donderdags van 13.00 – 15.00 uur) op de Balder onder begeleiding van rondleiders. De rondleiders vertellen scholieren en andere gasten uitgebreid over de werking van het schip tijdens de visvangst en de historie van de Balder. Daarnaast worden diverse maritieme evenementen in Nederland, maar ook in België bezocht. Verder worden er diverse vaartochten georganiseerd voor groepen of individuele gasten. Voor geïnteresseerden is het programma hiervan en nadere informatie over o.a. data, tarieven en aanmelding voor deelname aan de vaartochten op de website van Zeillogger De Balder te vinden: https://www.zeilloggerbalder.nl/.

Datum  Op donderdags
Website https://www.zeilloggerbalder.nl/

Weekmarkt

Woensdag & zaterdag

Doorgaans op woensdag & zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur op het Veerplein en Schoutplein (alleen op woensdag).

Locatie Veerplein & Schoutplein
Datum Woensdag & zaterdag

‘Verzamelaar van verhalen’ door Jan Anderson

Op de dagen dat Museum Vlaardingen geopend is

Tot 3 april 2019 zijn de topstukken uit de collectie van Streekmuseum Jan Anderson te bewoners bij de tentoonstelling “Verzamelaar van verhalen” in het Museum Vlaardingen.

Locatie Museum Vlaardingen
Datum Op de dagen dat Museum Vlaardingen geopend is
Organisatie Jan Anderson
Website http://www.museumvlaardingen.nl/

Woonbeurs Vlaardingen

Alles over wonen in Vlaardingen op 23 maart in de Grote Kerk!

Woonbeurs Vlaardingen gaat verder met de 11e editie op 23 maart van 10.00 – 16.00 uur in de Grote Kerk. Hoe ziet de toekomst van Vlaardingen eruit? Ervaar het op de Woonbeurs en maak er een leuk dagje uit van voor het hele gezin!

Ben jij benieuwd wat vlaardingen in de komende jaren voor plannen heeft op het gebied van wonen? Bezoek dan de 11e editie van de Woonbeurs. Er is wederom een kinderhoek aanwezig waar de kleinsten onder ons zich kunnen vermaken met een echte Facepainter die echt alles wat je maar wenst kan schminken. Gaat jouw kind liever zelf aan de slag? Dan kunnen ze ook prachtige zandtekeningen maken met flitsende zandkleuren.

Nieuw dit jaar: De Woonbeurs-Vlaardingen-Bustour!

Nieuw voor de bezoekers van de Woonbeurs is dit jaar de Woonbeurs-Vlaardingen-Bustour.
De eerste bustour zal starten om 11:00 uur en de tweede om 14:00 uur.

De kaartjes zijn gratis te verkrijgen op het kantoor van Fundament Vlaardingen en gaan op naam en nummer. Er zijn per tour in totaal 55 plekken beschikbaar.

De bustour rijdt met een gids, langs alle toekomstige woningplannen van Vlaardingen. Ook bestaande projecten komen aan bod. Op de facebookpagina van de Woonbeurs hebben we vandaag voor het eerst de bustour gepromoot. Jullie mogen dit bericht uiteraard delen op jullie eigen pagina. Na afloop van de tour zal de gids de reizigers mee naar de Woonbeurs zelf nemen, zodat ze uiteraard ook nog even langs de stands komen.

De deelnemers van de Woonbeurs Vlaardingen zijn dit jaar:
– Dura Vermeer (Nieuwe Vogelbuurt)
– Gemeente Vlaardingen
– Makelaardij Thuis
– Stichting Federatie Broekpolder
– Waterweg Wonen
– Woningstichting Samenwerking
– Boele en van Eesteren (project Holy Residence)
– De Witte Garantiemakelaars
– Duifhuijsen Zonwering
– Heijmans Vastgoed B.V. (Project Vijfsluizen)
– Rabobank
– 3D Makelaars
– D&S Makelaars
– De Kroepoekfabriek
– Maes Notaris
– Stadsgehoorzaal
– Servicepunt Woningverbetering
– Fundament
– Vlaardings Energie Collectief
– De Tuin
– Transparant Keukens
– Iemms Keukens en Interieur
– More for living
– Kroon Wonen en Slapen

Locatie Grote Kerk, Vlaardingen
Datum 23-03-2019
Website https://fundament-advies.nl/woonbeurs-vlaardingen

Kunstenaarswandeling

Op zaterdag 30 maart wandelen de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen samen langs verschillende kunstenaars uit de stad Vlaardingen. Wat is het verhaal achter het object of schilderij? Wat is zijn of haar drijfveer? De zogenaamde ‘Kunstenaarswandeling’ kost 2,50 euro per deelnemer. Verzamelen en vertrek om 14:00 uur vanaf het Stadshuis van Vlaardingen.

Locatie Stadshuis
Datum 30-03-2019
Organisatie ServiceTeam Vlaardingen
Website www.serviceteam-vlaardingen.nl

Stadsterras

Het Stadsterras is in de laatste paar seizoenen steeds meer gaan leven, er zijn meer voorstellingen die u kunt bezoeken, er komt steeds meer publiek en er is vooral heel veel plezier! Tijdens het Stadsterras geniet u van een goed theater- en muziekprogramma en leuke foyeractiviteiten.

In iedere editie staat een professionele voorstelling centraal en alle optredens in de foyers zijn gratis toegankelijk. Tussen de optredens door kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, lekker bijkletsen met vrienden en bekenden. Tijdens deze editie is o.a. Piepschuim (€ 12,50), zanggroep Puur! (€ 10,00) en Bang mannetje (2+)(€ 5,00) te zien.

Meer informatie op: www.stadsgehoorzaal.nl

Locatie Stadsgehoorzaal
Datum 31-03-2019
Organisatie Stadsgehoorzaal
Website www.stadsgehoorzaal.nl