Kom gezellig naar Stadshart Vlaardingen

Home / Agenda / Kom gezellig naar Stadshart Vlaardingen
Kom gezellig naar Stadshart Vlaardingen

In de moderne overdekte winkelpassages van het Liesveld en het aangrenzende Veerplein vindt u vooral de landelijke winkelketens. Eromheen liggen leuke historische straten met vooral lokale ondernemers. Naast ruim 215 winkels en diverse horecazaken heeft de binnenstad een bioscoop, theater, jachthaven, centrum voor kunst en cultuur, markt op woensdag en zaterdag en drie parkeergarages.

Parkeren in de binnenstad
Er zijn drie parkeergarages in de binnenstad; Liesveld (398 plaatsen), Hoogstraat (423 plaatsen) en Stadhuis (148 plaatsen). Tarieven en openingstijden van de parkeergarages vindt u op www.bksparking.nl Garage Liesveld is op woensdag- en zaterdagmiddag vaak druk. In de garages Stadhuis en Hoogstraat is dan meestal nog wel plek zonder te wachten. Via de Gedempte Biersloot loopt u zo het centrum in. In de parkings is het 24/7 betaald parkeren (dus ook op zondag). Parkeren op straat kan bijvoorbeeld op de Broekweg (160 plaatsen) of het Schoutplein (44 plaatsen). In het centrum van Vlaardingen geldt betaald parkeren op straat van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Op straat is parkeren op (koop)zondagen gratis.

Komt u op de fiets naar de stad?
Dan kunt u uw fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling aan de Van Riebeeckstraat (bij ingang p-garage Liesveld, achter de Hema). Deze is onlangs met 100 stallingsplaatsen uitgebreid. Of zet uw fiets neer op het ponton in de Oude Haven en u staat binnen een minuut bij de winkels of op een terras. En wist u dat in het centrum ook drie oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar zijn? U vindt er twee in de bewaakte fietsenstalling en één op het Veerplein.

Met de metro
Binnenkort loopt u in ca. 7 minuten  langs de mooie Oude Haven van Metro station Vlaardingen-Centrum naar de binnenstad. Het mooiste uitzicht heeft u wanneer u langs de kade loopt. Daar komt u langs het pas geopende Museum Vlaardingen en kunt u de historische schepen bewonderen.

Bus
Op de Blokmakersplaats, aan de zuidwestkant van het centrum, stopt de bus. U loopt dan zo de Hoogstraat in, via de mooie bloementrappen het overdekte winkelcentrum Liesveld in of naar de Westhavenplaats voor een drankje of een hapje.

Met de boot naar de binnenstad?
Op de website www.heerlijkbuiten.nl/vaarknooppunten vindt u een routekaart van het pas geopende vaarnetwerk Midden-Delfland en Westland. Met kano, sloep of kajuit-boot vaart u door een prachtig gebied, waaronder de Oude Haven in Vlaardingen. Aanleggen in de binnenstad van Vlaardingen kan binnenkort aan het fietsponton in de Oude Haven. Informatie over de Oude Haven en pleziervaart in Vlaardingen is te vinden op www.vlaardingen.nl/pleziervaart